Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Valokuvaaja ja valokuvaus ammattitaidolla

Ammattimaisen valokuvaajan tilaaminen kannattaa tehdä Valokuvaajat.fi palvelussa. Yhteistyökuvaajat ovat palveluidensa ammattilaisia ja siksi osaavat täyttää asiakkaiden toiveet niin häissä, hautajaisissa, juhlissa kuin studiossakin.

Miksi ei sitten kannata ottaa puoli-ilmaista veljenpoikaa kuvaamaan? Veljenpojat ja harrastelijat eivät useinkaan ymmärrä kaikkia valokuvauksen osa-alueita. Harrastelija ei useinkaan osaa käyttää tasokkaan kameran ominaisuuksia hyväkseen, vaihdettavat linssit ovat heikompitasoisia tai niitä ei ole. Myös lisävalot ja salamat puuttuvat useimmiten kokonaan, jolloin ollaan täysin ympäristön valaistuksen ehdoilla. Kuvattavan toiveita ei ehkä osata ottaa huomioon ja toiminta menee tuttujen kesken useimmiten harrasteluksi ja jutteluksi. Ulkopuolinen ammattilainen käyttää kaikkea tarvittavaa tekniikkaa ja ammattitaitoaan täyttääkseen tarpeet.

Käyttämällä ammattikuvaajaa varmistat, että saat sellaisen lopputuloksen kuin haluat. Valokuvaajien tyyli voi hieman vaihdella, joten parin kuvaajan vertailu on järkevää. Osa kuvaa urbaanimmin ja enemmän luontokuvaustyylisesti. Taiteellisuutta voidaan painottaa eri tavoilla.

Valokuvaajan varaaminen erityisesti viikonloppujuhliin kannattaa tehdä ajoissa, sillä ne täyttyvät nopeasti. Hääkuvaus ja häävalokuvaajat kuuluvat eritysesti tällaisiin aikaisin varattaviin asioihin, jotta saat sellaisen kuvaajan kuin haluat. Syntymäpäiväkuvauksen ja erityisesti hautajaiskuvausten varaukset tehdään luonnollisesti myöhemmin.

Jos tarvitset studiokuvausta tai kuvausta kotonasi, kuten lapsikuvaus tai muotokuvaus usein toteutetaan, pohdi jo etukäteen millaisen ympäristön ja lopputuloksen haluat. Kuvaaja pystyy valmistautumaan oikeanlaisella valaistuksella ja tavaroilla. Studiossa suoritettu valokuvaus on perinteinen tapa, mutta yhä useammin asiakkaat haluavat kuvata ulkopuolisessa ympäristössä.

Valokuvauksen hinnoittelu voi perustua tuntihintaan tai sitten tekijänoikeusten myyntiin. Yksityisille myydään usein aikaa ja yrityksille erinäisiä käyttöoikeuksia kuviin esimeriksi lehdissä tai mainoksissa julkaistavaksi.

Mitä aikaisemmin varaat valokuvauksen, sitä paremman kokonaisuuden pääset valitsemaan. Arkipäivisin tapahtuviin kuvauksiin ei tarvitse ennakoida yhtä pitkään, mutta silti muutaman tarpeeksi hyvä valmistautumine on järkevää. Lopputulos on yhtä hyvä, kuin asiakkaan ja yrittäjän välinen kommunikaatio ja yhteistyö.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.