Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Ulkomaille soittaminen on mahdollista monin tavoin

Telekommunikaatiosta on tullut erittäin keskeinen osa jokaisen ihmisen elämää: niin paikallis- kuin ulkomaanpuhelutkin ovat arkipäivää, onpa niihin sitten syynä rakkaus, perhesiteet tai yrityssuhteet. Monet kuitenkin pyrkivät pitämään ulkomaan puhelut minimissään, sillä ne ovat kuitenkin tavallisesti erittäin kalliita. Nykyään on kuitenkin mahdollista soittaa vain murto-osan hinnalla usein eri tavoin, jotka kaikki ovat saatavilla jokaiselle. Ulkomaille soittaminen ei siis enää syö reikää lompakkoon, vaan voit puhua rakkaimpiesi kanssa tuntitolkulla edullisesti — tai jopa ilmaiseksi! Esimerkiksi VoIP-teknologia mahdollistaa edulliset tai jopa ilmaiset puhelut mihin tahansa päin maailmaa. Näin onkin mahdollista leikata puhelinlaskustaan jopa 70 prosenttia, riippumatta siitä onko Soneran, Elisan tai vaikkapa DNA:n asiakas. Kolme tavallisinta tapaa soittaa ovat VoIP, puhelinkortit sekä prepaid-kortit.

VoIP on kasvanut näistä suosituimmaksi, sillä se on erittäin helppokäyttöinen sekä huomattavasti edullisempi kuin muut tavat. IP-puhelimet ovatkin yleistyneet kodeissa siksi, että ulkoisesti ne ovat aivan tavallisia puhelimia, mutta koska puhelut reititetään Internetin kautta, ovat ne huomattavasti halvempia käyttää, etenkin pitkissä keskusteluissa. IP-puhelin mahdollistaa puhelut ulkomaille paikallispuhelun hinnoin, mutta on hyvä huomata että IP-puhelin eroaa VoIP-puhelimesta hieman. VoIP-laitteistoksi vaaditaan tietokone, kun taas IP-puhelinta käyttäessä pelkkä puhelinlaite riittää.

VoIP siis toimii tietokoneelle asennettavan ohjelmiston sekä Internet-yhteyden kanssa, ja se mahdollistaa täysin ilmaiset puhelut toiselle VoIP-käyttäjälle, tai erittäin halvat puhelut lanka- ja matkapuhelimiin. Hieman ohjelmistosta riippuen, saatat myös päästä käsiksi sellaisiin ominaisuuksiin kuin puhelinsiirto, puhelun ohjaus, soittajan tunnistus ja niin edelleen. Lisäksi konferenssipuhelut kolmen ihmisen kesken ovat mahdollisia, ja mikäli liität tietokoneeseesi webkameran, pystyt myös hyödyntämään videopuheluita.

Toinen yhä suosittu tapa ovat puhelinkortit tai prepaid-kortit, joita voi käyttää suoraan omasta puhelimestaan. Nämä kortit vaihtelevat kohdemaan, palveluntarjoajan sekä lanka- tai kännykkäliittymän mukaisesti, mutta yhtä niille kaikille on se, että niiden avulla ulkomaille soittaminen on paljon edullisempaa. Sinun tulee valita kortti sen mukaan, mihin maahan haluat soittaa, joten jos vaikka haluat soittaa Thaimaahan, valitse Thaimaan puheluihin suunniteltu kortti sekä liittymä.

Prepaid-kortit toimivat hieman eri tavoin, sillä niiden käytöstä on maksettava ennakkoon haluamansa summa, jonka jälkeen korttia voi käyttää puheluihin tuon summan edestä. Nämä ovat suosittuja etenkin yritysten keskuudessa, sillä ne mahdollistavat soittobudjetin tarkan suunnittelun.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.