Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Tuotantotaloutta Oulun yliopistossa

  • Julkaistu: 1.6.2012
  • Tekijä: Hessu
  • Kategoria: Muut

Oulun yliopiston lisäksi tuotantotalouden opiskelu onnistuu lisäksi useassa suomalaisessa yliopistossa, kuten Tampereen teknillisessä yliopistossa ja teknillisessä korkeakoulussa. Lisäksi tuotantotaloutta voi opiskella useissa ammattikorkeakoulussa, jossa aine on usein osa konetekniikan ja tuotantotekniikan opintoja.

Oulun yliopistossa opiskelijasta valmistuu diplomi-insinööri noin viiden vuoden ja 300 opintopisteen opiskelun jälkeen. Ensimmäiset kolme vuotta ovat osa kandidaatintutkintoa, joka tarkoittaa noin 180 opintopistettä.

Oulun yliopistossa tuotantotalous on ollut teknillisen tiedekunnan korkeimman pisterajan aine useana vuonna peräkkäin ja oppilaiden valmistumisaika on ollut pitkään tiedekunnan lyhin, ajan ollessa noin 4,5 vuotta suunnitellun viiden vuoden sijaan.

Tuotantotalous on insinööriaine ja siksi aineeseen sisältyy paljon luonnontieteiden opiskelua, kuten matematiikan ja fysiikan perusopintoja. Tuotantotalouden opinnot perustuvat kokonaisvaltaiseen yrityksen toiminnan johtamiseen ja hallintaan. Ongelmien analysointi ja ratkaisuehdotusten tekeminen onkin tärkeä osa kurssien sisältöä.

Suurin osa kursseista sisältää loppukokeen ja kurssin aikana tehtävän ryhmätyön, joka käsittelee jotakin kurssin tärkeimmistä aiheista. Monesti ryhmän pitää myös osata esittää näkemykset muille ryhmille ja saada aikaan keskustelua luokassa.

Oulussa alan opiskelijoita otetaan sisään vuosittain noin 35 kappaletta. Lisäksi useat muiden tekniikan alojen oppilaat haluavat vaihtaa alalle, koska omat tekniikan alan opinnot voivat tuntua liian rajaavilta ja erikoistavilta. Tuotantotalous tarjoaa monipuolisemman kokonaisuuden koko liiketoiminnan johtamiseen liittyviä kursseja ja työkaluja asioiden esittämiseen vakuuttavasti.

Monet ajattelevat, että tuotantotalouden opinnot ja asiat ovat liian yksinkertaisia, sillä ne eivät vaadi niin paljon asian ymmärtämistä, kuten useimmat muut tekniikan alan opinnot. Tuotantotalous opettaa enemmänkin yksinkertaisia, mutta toimivia malleja, joita voi monipuolisesti hyödyntää useilla eri aloilla.

Kaiken kaikkiaan tuotantotalous antaa hyödylliset eväät ymmärtää sekä organisaatioiden teknillistä osaamista, että yrityksen toiminnan johtamista. Kehittyminen omien opintojen pohjalta perustuu pääasiassa omaan kiinnostukseen ja suotuisaan urakehitykseen opintojen jälkeen.

Ura voi vaihdella pankin johtajasta erilaisiin yritysten tai julkisen hallinnon johtotehtäviin tai teknillisiin asiantuntijatehtäviin. Ala ei rajaa juurikaan rajaa pois eri yrityksiä, sillä opinnot sopivat hyvin kaikkeen toimintaan, jossa tuotetaan palveluita tai tuotteita.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.