Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Tee ja älä tee Thaimaassa

Matkustaminen Thaimaassa

Jos olet lähdössä Thaimaahan lomalle ensimmäistä kertaa niin sinun kannattaa tutustua paikalliseen kultturiin ja tapoihin jo ennen lähtöä, tai vähintään lukea tämä lyhyt teksti.

Matkustaminen Thaimaassa voi olla ikimuistoinen ja nautittavaa tapahtuma, mutta valitettavasti se voi myös olla katastrofi tai täysi painajainen, varsinkin jos et ymmärrä Thaimaan kulttuuria ja miten sinun on toimittava erilaisissa tilanteissa. Ensinnäkin, sinun täytyy muistaa ettet koskaan saa menettää hermojasi ja haukkua thai henkilä, se johtaa vain ja ainoastaan vaikeuksiin. Se on aivan sama jos kyseessä on viiden tähden hotelli, tai yhden euron ravintola, toiminta malli on lähes tulkoon sama. Usein saat huonoa palvelua ravintoloissa, hotelleissa jne, ehkä valitettavasti ole paljon voit tehdä asialle, kuten sanotaan Thaimaa "mai pen rai", joka tarkoittaa jotain malliin "ei hätää". Tämä on juuri se asenne mikä sinun täytyy omaa ennen Thaimaan matkaasi. Sinun ei pitäisi korostaa pikku asioita jotka eivät mene niin kuin piti, eikä sinun pidä vaatia niin paljon kaikilta.

Bangkok, Pattaya, Phuket: Minne sinun pitäisi suunnata?

Useimmilla Thaimaahan saapuvilla matkustajille on taipumus mennä joko Bangkokiin, Pattayalle tai Phuketiin. Bangkok on suurkaupunki, jossa on hyvä ostaa vaatteita, mutta elektroniikka on suhteellisen kalliista Thaimaassa, etenkin vielä suhteellisen vahvan Thaimaan bahtin ansiosta niin saatat päätyä maksamaan enemmän puhelimesta tai kamerasta kuin Suomessa. Pattaya on teitenkin maineltaan seksitursitin mekka, mutta on olemassa myös toinen rauhallisempi puoli jonka nimi on Jom Tien Beach. Ranta on vain hieman parempi mutta siellä on rauhallisempi tunnelma verrattuna Pattayan Walking Street sirkukseen. Phuket on ehkä tunnetuin kaikista saareista, mutta se ei välttämättä ole paras. Saaresta on tullut erittäin kaupallinen, vaarallinen ja hinnat voivat ovat usein kaksinkertaiset kuin esimerkiksi Pattayalla, Koh Samuilla tai Krabilla.

Toinen loistava matka idea on tehdä pieni saari hyppely reissu: Koh Samui, Koh Phangan ja Koh Tao. Se on hauskaa, ja voit myös bilettää Haad Rin Beachillä Koh Phangan Full Moon Partyissä jos sattuu osumaan päivämäärät oikein. Älä unohda kameraa suomeen sillä et varmasti halua jäädä ilman valokuvia ja muistoja, jotka voit lisätä valokuva-albumiin. Tai jos olet oikein ovela, niin otat maisemakuvia, joista voit esimerkiksi teettää kutsukortit tai kiitoskortit ifolor.fi-kaupassa.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.