Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Talvirenkaiden valintaa

Syksyn saapuminen on tänä vuonna viipynyt ja lämpimiä kelejä on riittänyt erikoisen paljon. Tosiasia kuitenkin on, että kyllä se syksy sieltä vaan vääjäämättä tulee. Kelit viilenevät, päivät harmaantuvat ja lehdet alkavat putoilla. Autoilijalle varmoja viitteitä syksyn saapumisesta ovat autolehtien jokavuotiset talvirengastestit, joita on jo muutamia ilmestynyt kaupan lehtihyllyihin. Minulle tämä on siinä mielessä ajankohtaista, että viime talven jäljiltä vanhat nastarenkaat ovat tulleet tiensä päähän ja uudet talvirenkaat on ensi talveksi hankittava. Siispä tuumasta toimeen ja ei muuta kun sinne lehtihyllyjen väliin kahmimaan uusimmat autolehdet taustatutkimusmateriaaliksi.

Lähestulkoon kaikkien autolehtien talvikauden rengastestit ottavat kantaa niin nasta- kuin kitkarenkaidenkin paremmuusjärjestykseen. Renkaita testataan monissa eri olosuhteissa; itsestään selvästi jäällä ja lumella mutta myös asfaltilla, niin märällä kuin kuivallakin. Tämä on sinänsä varsin järkeenkäypää, kun ajattelee suomalaista, sanotaanko olosuhteiltaan vähintäänkin hyvin vaihtelevaa talvea. Tuskin kovin moni yllättyisi, vaikka joulukuun puolessa välissä taivaalta tulisi kokonaisia lumiukkoja porkkananenineen. Palatakseni takaisin niihin testausolosuhteisiin, autolehdet antavat tietyn painoarvon kullekin testausolosuhteelle. Tärkeimpänä aspektina autolehdet painottavat talvirenkaan käyttäytymistä ja ominaisuuksia jäällä, kakkosena tulee lumi, kolmantena märkä asfaltti ja viimeisenä kuiva asfaltti. Kuulostaa tämäkin mielestäni ihan fiksulta.

No millä perusteella ne testaajat sitten laittavat eri merkkisiä renkaita paremmuusjärjestykseen, eli mitä ominaisuuksia siellä testiradoilla oikein syynätään? Vastaus on selkeä, lähtökohtaisesti niitä ajo-ominaisuuksia: jarrutusta, kiihtyvyyttä, käsittelyä ja ajettavuutta. Näiden lisäksi muita yleisiä testattavia ominaisuuksia ovat taloudellisuuteen ja ajomukavuuteen liittyvät näkökohdat, kuten renkaan suuntavakaus, ajomelu ja vierintävastus. Kaikki näistä ovat sellaisia ominaisuuksia, joita meidän tavallisten virtastenkin tulisi miettiä siellä rengasliikkeessä renkaiden valinnan yhteydessä.

Nopean selauksen perusteella näyttäisi siltä, että Nokian Renkaat on vahvoilla tänäkin syksynä autolehtien talvirengastesteissä. Nastarenkaiden osalta Nokian uutuusrengas Hakkapeliitta 8 on melkein lehdestä riippumatta paalupaikalla. Nokialainen saa kiitosta sen erinomaisista ominaisuuksista jäällä sekä hiljaisuudesta ajossa. Testien mukaan Hakkapeliitta 8 käyttäytyy monenlaisissa ajotilanteissa loogisesti ja rauhallisesti. Kitkaosastossa Nokian Hakkapeliitta R2 yltää kakkospallille, jääden pisteissä vain yhden kymmenyksen testin voittajalle. Ajomelun ja vierintävastuksen suhteen Nokialainen kitka yltää testien kärkikastiin.

Sokeasti pelkkien autolehtien testitulosten perusteella uusia talvirenkaita ei kuitenkaan välttämättä kannata ostaa. Testit antavat hyvää pohjatietoa, jota sitten kannattaa peilata omaan ajotapaan, tarpeisiin ja mieltymyksiin. Loppukädessä ammattilaisen apuun kannattaa turvautua ennen lopullisen päätöksen tekemistä, sillä kyse on kuitenkin melko isosta ja suhteellisen pitkäaikaisesta investoinnista. Oma reseptini onnistuneeseen rengasvalintaan olisi siis seuraavanlainen: Ensin taustatiedot kuntoon autolehtien rengastesteillä ja muutamalla kahlaussessiolla internetiin, sitten mietitään sitä omaa ajotyyliä ja ajotottumuksia sekä toiveita, haaveita ja vaatimuksia uudelta renkaalta ja lopuksi marssitaan rengasliikkeeseen, avataan tiskillä suu ja tentataan sitä ammattilaista, eli rengasmyyjää. Lopputuloksena pitäisi kaiken järjen mukaan olla oikein valitut talvirenkaat, joihin on itse tyytyväinen myös pitkässä juoksussa.

Tutustu tarkemmin osoitteessa yhteiso.nokianrenkaat.fi.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.