Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Talletus on herkkähermoiselle paras sijoitusmuoto

  • Julkaistu: 24.1.2012
  • Tekijä: seomies
  • Kategoria: Talous

Sijoittamisen taidon jokainen haluaisi osata tai oppia, mutta sijoittamisessa tarvitaan hyvin monesti todella hyvää stressin sietokykyä sekä sijoittamisessa on aina hyväksyttävä mahdolliset riskit.

Mitä enemmän riskejä sijoitukseen liittyy sitä paremmin se onnistuessaan tuottaa. Ainakin yleensä ottaen. Joidenkin mielestä tällä hetkellä Nokian osakkeet ovat täysin riskisijoitus, mutta osan mielestä ne ovat taas oikea kultakaivos. Jokaisella sijottajalla on varmasti oma näkemys jokaiseen tekemäänsä sijoitukseen.

On kuitenkin myös niitä, jotka eivät halua sijoittaa rahojaan osakkeisiin koska he eivät ole valmiita ottamaan sitä riskiä, että sijoitetut rahat eivät tuota. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että tämän kaltaiset ihmiset eivät voisi sijoittaa lainkaan. On myös olemassa hyvin varteen otettava vaihtoehto perinteiselle osakesijoittamiselle. Se on nimeltään määräaikainen talletus.

Määräaikainen talletus on turvallinen sijoitusmuoto

Suomessa on käytössä talletuksille talletussuoja joka takaa tallettajan rahat aina 100 000 euroon asti. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittaja ei voi menettää sijoittamiaan rahoja eli käytännössä tämä tekee määräaikaisesta talletuksesta täysin riskittömän sijoituksen. Määräaikaistalletuksille maksetaan vuosikorkoa, koron suuruus riippuu luonnollisesti talletuksen vastaanottavasta pankista, talletussummasta sekä talletusajasta. Parhaimillaan korot pyörivät 4,5% paikkeilla, mutta tällöin vaaditaan yleensä hyvin suurta talletusummaa sekä pitkää talletusaikaa.

Talletus on hyvä sijoitusmuoto niille jotka haluavat rahoilleen varmaa ja tasaista tuottoa. Rikastumaan talletuksilla ei välttämättä pääse, mutta se on hyvä keino esimerkiksi säästää ylimääräistä vaikkapa eläkepäivien varalle.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.