Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Säilörehu ja eläinravinto

  • Julkaistu: 1.8.2011
  • Tekijä: villelehtonen
  • Kategoria: Maatalous

Kevät on kaunein vuodenaika. Sää on lämmin, luonto on vihreä, onnellisuus on palannut ja masennus on mennyt. Luonto on taas aktiivinen, ja ruoho kasvaa nopeasti. On myös aika tehdä työtä puutarhassa ja miettiä sadosta. Keväällä tehdään säilörehua, joka tekee mahdollista eläinravinnon talvella. Jos tarvitset säilörehua, tarvitset myös sadonkorjuulaitteet ja -välineet.

Säilörehun periaatteet

Säilörehu on säilöntämenetelmää (se voi olla ruohoa, vehnää, maissia, punajuurtaa jne. ) Siitä on tehty eläinravinno eläimille talven ajaksi. Keväällä kun ruoho on tarpeeksi korkea tai jyvät eivät ole vielä raakkoja on paras aika tehdä säilörehua.

Mikä ajosilppuri on?

Ajosilppuri on laite, jota käytetään maataloudessa tekemään säilörehua ruohosta. Se on monimutkainen kone joka suorittaa useita asioita: se voi olla käytetty ruohon leikkaamiseen, paloitteluun ja sen poistoon perävaunuun.

Se toimii yksinkertaiseksi: se lähettää maissia tai muita jyviä, kuten raakaa vehnää perävaunuun leikkauksen jälkeen. Silppurit voivat olla erilaisia. Suosittuin on ajosilppuri mutta traktori voi myös vetää sen.

Silppuri on tehokkampi kun se on varustettu erilaisilla laiteilla kuten noukinlaiteella tai nokalla. On hyvin tärkeä ostaa tällaisia varusteita.

Ajosilppuri leikka ja poimii ruohoa, ja sen jälkeen lähettää ruohoa perävaunuun. Kun perävaunu on täynnä, sisältö päästetään siiloon, jossa käyminen tapahtuu.

Mistä löydät ajosilppurin?

Netin kautta voit vertailla maatalouskoneiden mainoksia, osta tai myydä käytettyjä maatalouksen tarvikeita kuten ajosilppuria ja sadonkorjuulaitteiden osia. Agriaffaires.fi tarjoaa kaikenlaisia silppuria ja muita maatalouskoneita.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.