Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Rengastestausta ääriolosuhteissa

On hyvin houkuttelevaa hankkia halvat renkaat, kun oma talous tiukoilla niin miksi maksaisi liikaa? Moni kuluttaja miettii päässään, että kesälläkin pärjää vähemmällä, kun ei ole liukasta. Kesän kohdalla asiat eivät ole niin kuin kuvitellaan eikä kesä kumoa fysiikan lakeja. Niin kesärenkaat kuin talvirenkaat on syytä valita yhtä huolellisesti oman autonsa alle. Auton tärkein aktiivinen turvavaruste on kieltämättä renkaat, joka on ainoa kosketuskohta tiehen. Viisas kuluttaja valitsee renkaiksi laatutuotteet. Laadukas tuote on turvallinen ja taloudellinen valinta.

Panostaminen laatuun ja turvallisuuteen kannattaa aina. Hetkellisesti tuntunut ostos yleensä muuttuu loppupeleissä edulliseksi siinä tapauksessa kun kilometrejä kertyy matkamittariin. Kunnolliset ja laadukkaat renkaat säilyttävät hyvät ominaisuutensa pidempään kuin halvemmat renkaat. Kyseiset renkaat palvelevat aina nöyrästi ja luotettavasti, lisäksi ne rullaavat kevyesti eli kuluttavat niukemmin polttoainetta. Kaiken tämän lisäksi pakokaasupäästöt laskevat, mutta ennen kaikkea turvallisuus on ykkösasia. Lukuisat autolehtien tuoreet rengastestit erityisesti Saksassa ja eri Pohjoismaissa tähdentävät tätä asiaa.

Edellä mainittujen testien perusteella on niin, että halpojen renkaiden turvallisuusominaisuudet ovat hyvinkin puutteelliset. Märkäjarrutuksien kohdalla halvat renkaat pitävät heikommin kuin laadukkaat renkaat. Äkkitilanteissa halparenkaiden ajo-ominaisuudet eivät myöskään täytä odotuksia. Voi hyvinkin käydä niin, että renkaat eivät vastaa ohjausliikkeisiin riittävän nopeasti. Tällöin kuljettajan mahdollisuudet nopeaan väistöliikkeeseen vähenevät ja turvallisuus kärsii. Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa talvirenkaita, joiden tärkeimmät ominaisuudet ovat turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Nokian Hakka -talvirengasperheen huipputuotteet onkin suunniteltu tarkoituksella Pohjolan autoilijoille.

Noin puolet Nokian Renkaiden tuotekehityskustannuksista käytetään tuotteiden testaamiseen. Täysin riittäviä testituloksia ei tulla saavuttamaan pelkästään laboratorio-olosuhteissa. Nokian Renkaat tulee aina testaamaan renkaansa aidossa ympäristössä, että renkaiden valinta olisi helpompaa kuluttajalle. Tämä sen vuoksi, että renkaat toimisivat moitteettomasti vaikeissa, vaativissa ja vaihtelevissa oloissa. Nokian Renkaiden toiminnan juuret ovat syvällä pohjoisessa maaperässä ja yhtiö onkin tämän vuoksi maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Aivan ensimmäiset talvirenkaat Nokian Renkaat kehitti jo yli 70 vuotta sitten. Puolet vuodesta Nokian Renkaat pyhittääkin totiselle talvirengastestaukselle. Tämä on täysin luonteva tapa nastarenkaat keksijälle. Jotta lopullisiin tuloksiin voidaan luottaa, niin tinkimätön testaustyö vaatii lähes aina loputtomasti toistoja vakioiduissa olosuhteissa.

Yli 700 hehtaarin kokoinen testikeskus Suomen Lapissa, Ivalossa, napapiirin pohjoispuolella on keskus, jossa tuotekehitys- ja testaustiimit sekä tuntuma-ajat ottavat mittaa renkaista, kuten esimerkiksi nastarenkaat. Nokian Renkaat on kuuluisasti maailman johtavin pohjoisten olosuhteiden asiantuntija. Tämä on sen ansiota, että Lapissa tehdään aina kattava ja huolellinen testaus. Monipuoliset testit uusimman tekniikan ja laitteiden kanssa sekä osaavat ja kokeneet ihmiset huolehtivat siitä, että Ivalossa käydään läpi kaikki talviautoilun ääritilanteet. Testeissä uhmataan ja ylitetään pitorajoja ja nämä vaativat tarkkaa kehitystyötä, jonka päämääränä on turvallisuus ja että tiepalvelu ei tulisi kuluttajille liian usein tutuksi. Nokian Renkaiden toinen testikeskus sijaitsee luonnollisesti Nokialla. Nokialla sijaitseva testirata on ensisijaisesti suunniteltu kesärenkaiden testaukseen. Testialue on noin 30 hehtaarin kokoinen ja siellä voidaan simuloida lähes kaikkia pohjoisten olojen ajotilanteita.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.