Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Remontointi vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoa

  • Julkaistu: 24.4.2012
  • Tekijä: jkiiski
  • Kategoria: Muut

Omakotitalon rakentaminen, ja mikä tahansa remontti, on syytä suunnitella ja tehdä huolellisesti. Tärkeimpiä asioita ainakin suurempiin remontteihin ja rakentamiseen ovat hankkeen aikataulu, kustannusarvio, työvaiheet, urakoitsijoiden kilpailuttaminen ja valinta, lupa-asiat ja useat muut asiat. Suuremman remonttihankkeen ollessa kyseessä tai jopa omakotitalon rakentaminen, on hyvin tärkeää kaikista asioista aikatauluineen ja kustannuksineen tehdään kirjallinen sopimus.

Remontti- tai rakennusliikkeen maine tulisi tarkistaa ennen työn tilaamista, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Remonteissa esiintulevat riidat ja ongelmat usein johtuvat luvattua huonommasta työn laadusta, töiden viivästymisestä ja kustannusten nousemisesta paljon suuremmiksi kuin alunperin on laskettu. Tällaisia ongelmia ja niistä syntyviä riitoja voidaan eliminoida kattavalla kirjallisella sopimuksella jossa on käsiteltynä kaikki asiat tarkasti. Tämä korostuu jos kyseessä on suuri remonttihanke, johon osallistuu monia eri tahoja.

Melkein kaikenlaiset remontit ovat yleensäkin melko kalliita, kuten esimerkiksi kylpyhuoneremontti. Talon rakentaminen on remonteista ja rakennusurakoista suurimpia ja pitkäkestoisempia. Pelkkä kattoremontti voi olla pitkäkestoinen ja kallis remontti. Arvokas tiilikatto on usein hyvä ja kestävä ratkaisu, mutta sen kustannukset voivat olla suuret. Tarpeellinen ja hyvin tehty remontti kuitenkin myös nostaa asunnon arvoa ja usein lisää asunnon viihtyisyyttä.

Monet remontit ovat monesti vaikea tehdä itse ilman ammattitaitoa, joten remontointiin on usein järkevää käyttää remonttiliikkeen palvelua. Jos ammattitaitoa kuitenkin riittää tai jos remontti ei ole vaikea itsekään toteuttaa, se kannattaa tehdä itse tai talkooporukalla. Tällöin remontissa säästää yleensä huomattavan summan rahaa.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.