Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Pohjantähti tarjoaa luotettavan autovakuutuksen

  • Julkaistu: 31.8.2013
  • Tekijä: matti288
  • Kategoria: Muut

Ajoneuvoturva on Pohjantähtiturvan vapaaehtoinen autovakuutus eli kaskovakuutus, jonka voit ottaa liikennevakuutuksen rinnalle enintään 25 vuotta vanhoille ajoneuvoillesi. Ajoneuvoturvalla voit vakuuttaa yksityishenkilön yksityiskäyttöisen henkilö-, paketti- tai matkailuauton sekä moottoripyörän, mopon tai perävaunun. Muiden ajoneuvojen vapaaehtoisesta vakuuttamisesta kysy lisää Pohjantähdestä.

Ajoneuvoturvalla tasoitat vahingoista aiheutuneita taloudellisia menetyksiä. Turvan laajuuden rakennat juuri omien tarpeidesi mukaiseksi. Ajoneuvoturva eli kasko korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Kun vakuutat ajoneuvosi Pohjantähtiturvan ajoneuvoturvalla, et joudu maksamaan turhasta.

Ajoneuvoturvan voimassaolo ja vakuutusmaksu

Ajoneuvoturva on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa lukuun ottamatta Venäjää, Valko-Venäjää, Moldovaa ja Ukrainaa. Edellä mainittuihin maihin turva voidaan myöntää erikseen sopimalla. Huomaathan, että ulkomailla sovelletaan erityisomavastuita. Ajoneuvoturvan maksu muodostuu monista eri tekijöistä, kuten vakuutuksenottajan iästä ja asuinpaikasta, ajokortin myöntämisvuodesta, ajoneuvon ominaisuuksista, omavastuusta ja bonuksesta.

Omavastuut

Voit valita autovakuutuksesi riskikohtaisen omavastuun portaattomasti 150 euron ja 2.000 euron väliltä. Oikeusturvaan voit valita omavastuun 240 euron ja 1.100 euron väliltä ja keskeytyksen omavastuuajaksi 0-10 vuorokautta. Autopalveluvakuutuksista korvattavista vahingoista omavastuuta ei vähennetä. Rahoitusriskistä korvattavasta vahingosta vähennetään omavastuu, joka on saman suuruinen kuin vahinko olisi korvattu ajoneuvokohtaisesta ajoneuvoturvasta. Lasiriskin perusteella korvattavasta vahingosta ei vähennetä omavastuuta, mikäli lasi korjataan. Jos lasi vaihdetaan, vähennetään korvauksesta vakuutuskirjaan merkitty omavastuu.

Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa törmäys-, luonnonilmiö-, ilkivalta ja palovahingoissa omavastuu on vakuutuskirjaan merkitty omavastuu kaksinkertaisena. Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa varkausvahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Baltian maissa ja Puolassa sekä Euroopan ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa omavastuu on 15 % vahingon määrästä, kuitenkin vähintään vakuutuskirjaan merkitty omavastuu kolminkertaisena.

Liikennevakuutus on lakisääteinen autoilija turva

Liikennevakuutus muodostaa ajoneuvosi vakuuttamisen ydinosan. Se tarjoaa tien päällä sattuviin yllättäviin tilanteisiin turvaa kaikille ajoneuvoissa mukana oleville henkilöille sekä syyttömän vastapuolen omaisuudelle. Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille liikenteeseen käytettäville moottoriajoneuvoille. Ajoneuvon ajoneuvorekisteriin merkittynä omistajana tai haltijana sinun tulee huolehtia sen ottamisesta.

Tarvitset liikennevakuutuksen aina myös rekisteröimättömälle ajoneuvollesi, vaikka ajaisit sillä ainoastaan yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä. Liikennevakuutus korvaa liikennevakuutuslain mukaisesti ajoneuvosi liikenteeseen käytöstä aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja. Tarkemmin vakuutuksen sisältö on määritelty liikennevakuutuslaissa ja -asetuksessa.

Liikennevakuutus ei kuitenkaan kata omalle autollesi aiheutuvia vaurioita. Siksi sinun kannattaakin täydentää liikennevakuutuksen antamaa turvaa vapaaehtoisella autovakuutuksella eli kaskolla. Tutustu myös uuteen autovakuutukseemme FiksuTurvaan. Tämä uudenlainen autovakuutus parantaa ajotapaasi, säästää rahaa sekä ympäristöä. Pohjantähden FiksuTurva yhdistää kätevästi edullisen autovakuutuksen nerokkaaseen ajotapavalmennukseen. Täysin uudentyyppisellä autovakuutuksella saat lisäksi 20 %:n alennuksen sekä kasko- että liikennevakuutuksesta — ainoana Suomessa.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.