Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Onko tuleva Wii U floppi?

Useiden vahvistettujen tahojen mukaan Nintendo olisi julkaisemassa Wii U -pelikonsolin 2012 syksyllä. Pääpirteet uudesta laitteesta on jo julkaistu ja kommentit ovat olleet sekä puolesta, että vastaan. Nintendon tapaan uusi konsoli ei ole ns. perinteinen pelikonsoli. Uudesta konsolista ensimmäisenä on tullut mieleen Nintendo ds käsikonsolin sekä tehostetun Nintendo Wiin risteytys.

Mullistaako pelkkä kosketusnäyttö?

Nintendon Wii mullisti pelialaa innovatiivisella ohjauksella, mutta riittääkö Wii U:n rahkeet samaan? Tuoko uusi kosketusnäytöllinen ohjain jotain uutta ja mullistavaa uusiin wii peleihin vaan jääkö se vain yhdeksi hienoksi ja turhaksi ominaisuudeksi.

Nintendolla ollaan ilmeisesti mietitty tarkkaan kuinka hekin voisivat alkaa kahmimaan oman osansa alati kasvavasta mobiilipelimarkkinasta. Nintendo U -ohjain tukee pelkästään sille kehitettyjä pelejä. Näin ollen Wii U:n ostaja saisi itselleen täysiverisen pelikonsolin sekä hieman rajoittuneemman käsikonsolin.

Wii pelit ovat tarjonneet tähän asti hyvin innovatiivisa ohjainratkaisuja, mutta täydellistä pelikokemusta ovat estäneet auttamattoman vanhat grafiikat. Wii on kehitetty halvalla eikä siinä ole tarpeeksi tehoja pyörittääkseen kaunista teräväpiirtografiikkaa. Wii U tulee kuitenkin ratkaisemaan tämän ongelman sillä konsolin tehoja on nostettu huomattavasti Wiihin verrattuna.

Wii U:stakaan ei tule kodin viihdekeskusta

Wii U:n pahimmat puutteet ovat kilpailijoihin verrattuna se, että se ei tue lainkaan DVD- tai Bluray-levyjä. Näin ollen Wii U:sta ei voi tehdä kodin viihdekeskuksen ydintä esimerkiksi PlayStation-konsolin tapaan.

Wii U tulee varmasti uppoamaan paatuneimmille Nintendon faneille, kuin kuuma veitsi voihin, mutta pelikonsolin ostoa harkitsevaa aloittelevaa pelaajaa Wii U ei varmasti lämmitä samalla tavalla.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.