Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Millainen trukki on paras lavojen siirtämiseen?

  • Julkaistu: 14.7.2011
  • Tekijä: villelehtonen
  • Kategoria: Muut

Työmaalla tärkein kone on se, joka voi nostaa ja kantaa painavia kuormia. On kaikenlaisia rakennuskoneita, joita käytetään siirtämään lavoja; esimerkiksi trukki, kuormalavatrukki, nostotrukki, ja niputtaja ovat sellaisia koneita.

Ennen uuden koneen ostamista, on pidettävä muistissa mikä on sen tärkein ominaisuus. Joskus voi olla hankala löytää käyttötarkoitukseen soveltuva kone — sellainen mikä vastaa työn luonnetta. On tärkeä tietää tarkasti mikä etäisyys on peitettävä koneella, ja kuinka monta lavaa tavanomaisen työvuoron aikana on siirrettävä.

Eri trukkityyppejä

1. Haarukkavaunu

Haarukkavaunu on sellainen trukki, jota käytetään kuormien kuljetukseen. Se toimii yksinkertaisesti tähän malliin: haarukat nostavat kuorman muutaman sentin korkeuteen, rahti liikutetaan ilman hankausta. Harukkavaunun etuna on se, että se ei edellyttä erityistä lupaa: jos saat ajaa kuorma autoa, voit käyttää omaa trukkia lavan purkamiseen. Muista, että haarukkavaunua voi käyttää vain lavojen ja kuormien lastaamiseen ja purkamiseen. Se ei voi nostaa lavoja eikä varustaa niitä, mutta toiset koneet — esimerkiksi nostotrukki — voi suorittaa niitä tehtäviä.

Haarukkavaunua voi yleensä käyttää manuaalisesti. Kuitenkin pitää tietää, että kuormituspaino ja käsittelevä etäisyys on rajoitettu. Tämä kone voi yleensä kantaa noin 800 kilogrammaa. Jos haluat koneen, joka voi kantaa hyvin painavia kuormia, sitten sähköinen haarukkatrukki on parempi vaihtoehto kuin haarukkavaunu. Sähköiset haarukkatrukit ovat tuottavampia ja ne voivat kantaa raskaita kuormia; jopa kaksi tonnia.

2. Nostotrukki

Nostotrukki on myös hyvin hyödyllinen kone. Sitä monesti näkee työmaalla ja tehdasalueella. Nostotrukit ovat tehokkaita koneita, koska niiden repertuaari ei rajoitu lavojen purkaamiseen: ne voivat kantaa kuormia kuten kuormalavoja ja rullia. On olemassa kahdenlaisia nostotrukkeja; työntömastotrukki ja sivusiirtotrukki. Molemmilla voi kantaa lavoja trukkeihin. Koneiden nostokapasiteetti on muutama metriä. Nostotrukkeihin voi asentaa lisävarusteita. Sillä tavalla lisätään niiden tehokkuutta.

3. Pinoava kuormalavatrukki

Monet "johtavan portaan" edustajat valitsevat pinoavan kuormalavatrukin kun trukkia tarvitsessaan. Pinoava kuormalavatrukki on haarukkavaunun ja nostotrukin välimuoto. Se voi pinota kuormia ja se on soveltuu myös lavojen purkamiseen.

Pinoava kuormalavatrukki on vähän haarukkavaunun näköinen sen haarukan takia. Se on monipuolinen kone, mutta sen tuottavuus voi olla rajoitettu. Näitä pinoavia vehkeitä on erilaisia tyyppijä. Niiden käyttämiseen tarvitaan kuorma-operaattoreiden todistus. Se on englanniksi D2 Rider Pallet Stackers Certificate (HSE).

Varastointilaitteet ja -välineet

Trukit, haarukkavaunut, nostotrukit ja pinoavat kuormalavatrukit voivat olla joko "vähän tai hyvin" kalliita, mutta kalliita joka tapauksesaa. Yleensä kannattaa investoida tehokkaaseen koneeseen ja valita sellainen kone, joka on tunnetuimmalta tuotevalmistajalta. MachineryZone-verkkosivustolla voi ostaa käytettyjäkin rakennuskoneita ja varastointilaitteita, sekä niiden välineitä — esimerkiksi käytettyjä nostotrukkeja, käytettyjä haarukkavaunuja, mutta myös käytettyjä työntömastotrukkeja, pinoava kuormalavatrukkeja ja niin edelleen.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.