Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Kuinka selvitä avioerosta — vinkkejä avioerosta selviytymiseen

Aika luo etäisyyttä

Tunteiden käsittelyn oppiminen vie aikaa ja ymmärrystä. Tämä pätee molempiin sukupuoliin; miehiin sekä naisiin.

Ei ole salaisuus, että monet entiset avioparit eivät edes mieti miten selvitä avioerosta, vaan he suorastaan juhlivat sen olevan ohi. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin päättyneihin liittoihin — avioero voi olla todella raskas ja hankala asia henkisesti, ja ihan käytännölliselta puoleltakin ajateltuna — mutta pääasiassa henkisesti.

Avioerosta toipuminen tuottaa samanlaista tuskaa kuin läheisen kuolema.

Tässä tulisi muutama vinkki kuinka selvitä avioerosta

  1. Älä taistele tunteitasi vastaan. On normaalia tuntea ylä- ja alamäkiä. Monet voivat tuntea vaihtelevia tunteita, kuten surullisuutta, vihaa, helpotusta tai pelkoa. On tärkeää tunnistaa ja tiedostaa nämä tunteet. Vaikka nämä tunteet ovat raskaita, niiden supistaminen vain pidentää avioerosta selviytymisen prosessia.
  2. Puhu tunteistasi. Vaikka tunteistasi puhuminen toisten kanssa tuntuu vaikealta, on tärkeää puhua tunteistasi kun suret. Kun tiedät, että muut tietävät tunteesi, se helpottaa ja vähentää yksinäisyyden ja kivun tunnetta. On myös helpottavaa päästää tunteesi irti vaikkapa blogin tai nettikeskustelun kautta.
  3. Tiedosta, että avioliitosta toipuminen on päätavoitteesi. Älä takerru liikaa negatiivisiin tunteisiin tai älä ylianalysoi tilannetta. Älä jää potemaan vihaa tai kostonhimoa liiaksi aikaa, vaan yritä päästä niistä yli. On tärkeää ymmärtää ero tunteiden näyttämisen ja tunteiden liioittelun välillä.
  4. Muistuta itseäsi, että sinulla on vielä valoisa tulevaisuus! Kun sitoudut yhteen ihmiseen, luot monia toiveita ja unelmia. On vaikeaa päästä näistä unelmista irti. Samalla kun suret unelmiesi rikkoutumista, hanki rohkaisua siitä, että sinulla on nyt täysin uusi tulevaisuus ja mahdollisuuksia edessäsi.
Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.