Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Kuinka aloittaa deittikeskustelu?

Kun kaksi ihmistä kehittää intiimin siteen välilleen, alkaa heidän suhteensa aina deittailun avulla. Deittailun tarkoituksena on onnistua määrittämään kumppaninsa sopivuus elinkumppaniksi pidemmälle suhteelle. Nykyajan modernissa yhteiskunnassa deittailusta on tullut normi, ja tytön ja pojan onkin täysin normaalia liikkua ulkona yhdessä ja viettää aikaa keskenään. Tavallisesti osapuolilla saattaa olla tiettyjä ongelmia keskustelun ylläpitämiseksi ensitreffeillä, mahdollisesti siksi että keskustelu ei tunnu ollenkaan etenevän. Ohessa listattuna muutamia vinkkejä siitä, miten saada deittikeskustelu soljumaan eteenpäin luontevasti:

  • Kehu kumppaniasi. Tavallisesti kahden ihmisen tavatessa ensikertaa, on heidän hieman vaikea aloittaa keskustelua. Silloin vastapuolen kehuminen onkin erittäin hyvä keskustelun avaaja. Mikäli pidät kumppanisi vaatetuksesta, kehu sitä. Muista kuitenkin välttää fyysisistä ominaisuuksista puhumista heti ensitreffeillä, koska ne saattavat asettaa kumppanisi epämukavaan asemaan.
  • Pyydä apua. Mikäli havaitset seuralaisesi tarvitsevan apua jossain – auta! Mikäli hän kantaa laukkua eikä pysty itse avaamaan ravintolan ovea, tarjoudu kantamaan laukku tai avaamaan ovi. Se saa hänet tuntemaan itsensä tärkeäksi ja arvokkaaksi.
  • Osallistu toimintaan. Mikäli olette esimerkiksi yökerhossa jossa ihmiset tanssivat ja pitävät hauskaa, lähesty kumppaniasi hymyssä suin ja pyydä häntä tanssimaan. Se taatusti auttaa teitä lähestymään toisianne, ja mahdollistaa myös aiheesta keskustelun jälkeenpäin.
    Kysele kumppanisi kiinnostuksista. Kysy mitkä asiat kiehtovat häntä, mistä hän pitää tai ei pidä. * Oppimalla tuntemaan nämä seikat, on sinun helpompi laajentaa keskustelunne aihealueita. Loppujen lopuksi saat tietää mitä mieltä kumppanisi on useista aiheista, esimerkiksi taiteesta, rakkaudesta sekä ympäristöstään.
  • Keskitä kiinnostuksesi kumppaniisi. Ensitreffeillä on erityisen tärkeää olla puhumatta itsestään liika suuna päänä. Sen sijaan on tärkeää keskittää kiinnostus kumppaniinsa, ja oppia tästä lisää. Samalla saat hänet tuntemaan olonsa huomatuksi, ja tätä kautta pääset myös keskustelemaan henkilökohtaisemmista aiheista.
Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.