Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Koneiden parhaat tuotemerkit: Caterpillar

  • Julkaistu: 1.8.2011
  • Tekijä: villelehtonen
  • Kategoria: Maatalous

Caterpillar on yksi suureimmista yrityksistä maailmassa, sen keltainen väri ja sen rakennuskoneet ovat tunnettuja kaikialla. Caterpillar Inc on raskaiden koneiden ja työkoneiden ensimmäinen ja ehkä tunnetuin valmistaja koko maailmassa.

Caterpillarin tarina on mennestyksen tarina. On vaikea kuvitella että tämä suuri yritys oli hyvin pieni kerran. Ensimmäisen tehtaan avaamisen jälkeen Illinoisissa maailmansota alkoi, tekemällä Caterpillarin kehittämisen vaikeammiksi. Caterpillar oli luottu vuonna 1910 kun Ben Holt ja Daniel Best luosivat Caterpillar Traktori Co nimisen firman. Heidän päätavoiteensa oli luomaan koneen joka voi liikkua ilman vetäämistä ja voi olla kätevä maataloustraktoreiden kuljetuksessa.

Ensimmäisen maailmansodan aikana Ben Holt lähetti koneita Eurooppaan maatalousalueille. Silloin Caterpillar traktorit tulevat tunnetuiksi kuin sotakoneita: ne olivat hyvin voimakkaita ja raskaita. Sodan jälkeen Caterpillarin traktorit saivat paljon mainetta. Englannin armeija käytti niitä Ranskassa sodan aikana. Brittiläinen tankki oli luottu Caterpillarin koneiden muodossa. Sodan jälkeen Caterpillar oli tunnettu myös Kanadan ja Meksikon rajojen yli. Ensimmäiset tehtaat Venäjällä ja Kiinassa olivat avautuneet silloin.

Nykyään Caterpillar on hyvin suuri yritys, se omistaa tehtaita kaikkialla ja heille on jälleenmyyntialueita melkein kaikialla maailmassa. Heillä on laajaa valikoima, yli 400 erilaista konetta, esimerkiksi Caterpillar maansiirtoauto, Caterpillar kaivinkone, Caterpillar kuormaaja, Caterpillar puskutraktori jne. He valmistavat myös tannkien osat ja puolustustarvikkeiden osat.

Caterpillarin tai lyhyesti CAT-in merkki on erittäin suosittu: on olemassa kenkiä, vaatteita ja muita tuotteita joiden päällä on Caterpillarin keltainen logo.

Tänään Caterpillar on suurin raskaiden koneiden valmistaja, tärkein tuotemerkki rakennusalalla ja yksi maailmaan rikkain yritys.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.