Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Honda levittää ajajan näkökentän kattavaksi laajennetulla peruutuskameroiden käytöllä

Uudet LaneWatch™-, Forward Collision Warning- ja Lane Departure Warning -järjestelmät ovat osa Hondan kokonaisvaltaista lähestymistapaa näkökenttätekniikkaan

Honda ottaa käyttöön kokonaisvaltaisen lähestymistavan ajajan näkökentän ja ajovarmuuden parantamiseen alkaen peruutuskameroiden laajamittaisesta käytöstä vuoden 2013 malleissa.??? Yli 94 prosentissa Hondan vuoden 2013 malleja on peruutuskamera vakiovarusteena. Tämä koskee kaikkia Hondan isompia malleja (CR-V, Odyssey, Pilot, Ridgeline) sekä CR-Z-, Accord- ja Crosstour-malleja.

”Me Hondalla uskomme, että näkökenttäominaisuus on tärkeä monille perheille. Otamme sen siksi laajaan käyttöön jo ennen kuin sitä meiltä vaaditaan”, kertoo American Hondan tuotantosuunnittelusta vastaava varatoimitusjohtaja Vicki Poponi. ”Peruutuskameratekniikan laajamittaisen käyttöönoton lisäksi Honda esittelee vuoden 2013 malleissa myös monia uusia ajajan turvallisuutta, näkökenttää ja auton varkaussuojaa parantavia ominaisuuksia.”

Peruutuskamerat ovat vain yksi osa Hondan kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa tekniikalla parannetaan kuljettajan näkökenttää. Hondan vuoden 2013 malleissa on suuri määrä erilaisia toimintoja. Vuoden 2013 Honda Accordissa ja Crosstourissa on uusia turvallisuusteknisiä toimintoja, kuten Hondan törmäyksen varoitusjärjestelmä (Forward Collision Warning) ja kaistavahtijärjestelmä (Lane Departure Warning). Molemmat järjestelmät käyttävät tuulilasin taakse kiinnitettyä kameraa, jolla kuljettajaa varoitetaan mahdollisesta törmäyksestä tai auton odottamattomasta ajautumisesta pois kaistaltaan.

Muita kuljettajan näkökentän parantamiseen tähtääviä toimintoja ovat laajennettu kuljettajan puolen sivupeilinäkymä (Expanded View Driver’s Mirror) – vakiona jo Hondan vuoden 2012 CR-V-mallissa – sekä Hondan yksinoikeudella käyttämä LaneWatch™ -näyttö, joka näyttää kuolleet kohdat ajoneuvon sivuilla. LaneWatch™ käyttää kameraa, joka on kiinnitetty matkustajan puolen sivupeiliin. Sen avulla saadaan parempi matkustajan puolen tienäkymä. Tämä ainutlaatuinen tekniikka otetaan ensimmäisenä käyttöön vuoden 2013 Accordissa ja sen jälkeen vuoden 2013 Crosstourissa.

Honda ja turvallisuus

Hondan nykyinen autovalikoima on saanut korkeimpia luokituksia valtiollisissa ja kolmansien osapuolten testeissä. Neljä mallia sai kokonaisluokituksessa viisi tähteä NCAP-törmäystestiohjelmassa. Yksi malleista oli ainoa pieni pakettiauto, joka tähän on pystynyt. Yhdeksän myynnissä olevaa Hondan mallia on saanut korkeimman mahdollisen TOP SAFETY PICK -luokituksen Yhdysvaltain Insurance Institute for Highway Safety -vakuutustutkimusjärjestöltä vuonna 2010 järjestetyissä ankarissa testeissä.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.