Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Autovakuutus on autosi paras turva ja ystävä

  • Julkaistu: 4.10.2013
  • Tekijä: matti288
  • Kategoria: Muut

Autovakuutukset, jotka ovat vapaaehtoisia, kutsutaan myös nimellä kaskovakuutukset tarjoavat kattavamman suojan kuin pelkkä lakisääteinen liikennevakuutus. Jos on huolellinen vertailija vakuutusten kanssa voi hyvällä lykyllä säästää jopa satoja euroja vuodessa. Erityisesti kannattaa tutustua vakuutusyhtiökohtaisiin ehtoihin yhtiöiden verkkosivuilla. Asian kanssa ei kannata hätäillä, eikä täten valita ensimmäistä eteen tulevaa vakuutusta. Vakuutuksen ottajan kannattaa valita ehdottomasti itselleen juuri sopiva paketti. Jos on vain mitenkään mahdollista niin kannattaa hyödyntää vakuutusten keskittämistä ja hankkiman edullinen henkilövakuutuspaketti, joka myös sisältää autovakuutuksen.

Autovakuutuksen lisäksi liikennevakuutus on aivan yhtä tärkeä elementti vakuutusasioissa. Se on yhtä tärkeä kuin myös henkivakuutus ja auttaa selviytymään monesta odottamattomasta rahanmenosta mikäli liikenteessä, jos käy ikävästi autoreissulla. Vakuutuksen ottajalla ollessa hallussa autovahinko- tai liikennevakuutus niin nämä voivat pelastaa vakuutuksen ottajan monesta pulasta ja täten voi ajella moottoriteitä rennompi ote ratissa, kun tietää on jotakin turvaa onnettomuuden varalta.

On hyvinkin totta yksittäisen kuukausittaisen menoerän maksaminen on varmasti parempi kuin suuren, odottamattoman rahasumman pulittaminen onnettomuuden sattuessa. Kyseiset tilanteet ovat kovin yleisiä nykyisillä automäärillä, saati sitten kun katsoo onnettomuustilastoja. Se on vain fakta, että ei koskaan voi tietää milloin onnettomuus ottaa sattuakseen ja se voi sattua kenelle tahansa hyvällekin kuskille. Kukaan kuljettaja ei ole immuuni auto-onnettomuuksille. Onnettomuuksia sattuu koko ajan. Tämän vuoksi on tärkeää että on järkeä vakuutus joka on hankittu turvallisesta ja kunnollisesta vakuutusyhtiöstä.

Vakuutus kattaa yleensä kaiken tarpeellisen, jos joku esimerkiksi ajaa sinua päin, niin kaikki vahinkosi korvataan, myös sairaala- ja hoitokulut. Siinä tapauksessa jos itse satut olemaan onnettomuuden aiheuttaja, niin vakuutuksesi ei korvaa vain sinun saan myös onnettomuudessa vahingon saaneen osapuolen vahingot ja kulut. On erittäin ikävää kuvitella onnettomuustilanne ilman vakuutusta, jossa loukkaantuu useita matkustajia. Sairaalakulut ja autojen korvaamiset voivat kasvaa todellakin suureksi.

Autovakuutuksella tasoitat vahingoista aiheutuneita taloudellisia menetyksiä. Turvan laajuuden rakennat juuri omien tarpeidesi mukaiseksi. Autovakuutus korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Ainoastaan paloriski on perusturvasi vuoksi pakollinen valinta, muun vakuutusturvan valitset itse ainakin seuraavien riskien varalta:
törmäys

Vakuutuksesta korvataan ajoneuvollesi äkillisesti ja ennalta arvaamatta ulkoapäin sattunut vahinko, kuten tieltä suistuminen ja yhteentörmäys.

Palo

Vakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen tai ajoneuvosi sähkölaitteessa tapahtuneen oikosulun aiheuttama palovahinko. Vakuutuksesta korvataan myös sattuneen tai välittömästi uhkaavan palovahingon torjumisesta tai rajoittamisesta aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

Varkaus

Vakuutuksesta korvataan ajoneuvosi varkaudesta, luvattomasta käyttöönotosta tai niiden yrityksestä aiheutunut vahinko edellyttäen, että ajoneuvosi on vahingon sattuessa ollut lukittuna tai lukitussa säilytyssuojassa ja ajoneuvoon tai sen säilytyssuojaan on jäänyt murtojäljet. Varkausvahingosta sinun on aina myös tehtävä ilmoitus poliisille ja vaadittava tekijälle rangaistusta.
ilkivalta

Vakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta aiheutunut vahinko edellyttäen, että voit määritellä tapahtuma-ajan ja –paikan. Ilkivaltavahingosta sinun on aina myös tehtävä ilmoitus poliisille ja vaadittava teosta rangaistusta tekijälle.

  1. Luonnonilmiö

Vakuutuksesta korvataan luonnonilmiön äkillisesti ja ennalta arvaamatta ajoneuvollesi aiheuttama vahinko, joka on aiheutunut rakeista, myrskystä tai kovasta tuulesta, päälle pudonneesta lumesta tai jäästä tai tulvasta.

Tutustu tarkemmin osoitteessa www.pohjantahti.fi/vakuutukset/autovakuutus/

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.