Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

Ammattitaitoinen tilitoimisto on aloittavan yrittäjän tuki ja turva

  • Julkaistu: 18.9.2013
  • Tekijä: kallekukko
  • Kategoria: Muut

Liiketoiminnan käynnistyessä aloittavan yrittäjän työlista pursuaa yli äyräiden ja ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana yrittäjän aika ei tunnu riittävän mihinkään. Liiketoiminta on polkaistava käyntiin ja ongelmia ilmaantuu eteen lähes tauotta ja ratkaisut niihin on vain yksinkertaisesti keksittävä. Yrittäjän on tehtailtava toimiva liiketoimintastrategia, tuotevalikoimaa pitää hioa, rahoituskuviot olisivat pitäneet jo olla kunnossa ja niin edelleen. Ja kaiken tämän lisäksi pitäisi jotenkin saada se liiketoiminta pyörimään ja pitää ne rattaat liikkeessä.

Asiantunteva ja ammattitaitoinen tilitoimisto on aloittavalle yrittäjälle mittaamattoman arvokas yhteistyökumppani, joka auttaa ja tukee yrittäjää niin vastaan tulevissa ongelmissa kuin perusliiketoiminnan päivittäisessä pyörittämisessäkin. Tilitoimiston valinta ei siis missään nimessä ole vähäpätöinen tai yhdentekevä päätös. Aloittava yritys tarvitsee tilitoimistosta luotettavan, ammattitaitoisen ja pitkäaikaisen kumppanin, jotta yrittäjä voi keskittyä rauhassa ydinliiketoiminnan harjoittamiseen. Kun yrityksen taloushallinnon toiminnot, kuten esimerkiksi kirjanpito ja myynti- ja ostolaskutus ovat ammattilaisten käsissä, on yrittäjän elämä huomattavasti helpompaa ja hän välttyy monenlaiselta päänvaivaa aiheuttavalta harmilta. Lisäksi ammattitaitoiset tilitoimistot tarjoavat aloittavan yrityksen kannalta muitakin palveluita, jotka helpottavat yrittäjän jokapäiväistä toimintaa. Tällaisia palveluita voi olla esimerkiksi lakipalvelut.

Huolimatta siitä, että yrittäjällä on ammattitaitoinen ja luotettava tilitoimisto taustatukena, tulisi yrittäjänkin tietää edes perusasioita kirjanpidosta. Muussa tapauksessa ammatillinen kielimuuri nousee helposti ainakin jonkintasoiseksi esteeksi toimivalle yhteistyölle. Esimerkiksi henkilöstöhallinto ja tilintarkastus ovat prosesseja, jotka sisältävät omat koukeronsa. Ilmiselvää on se, että jos kommunikointi kirjanpitäjän ja yrittäjän välillä ei syystä tai toisesta toimi, ollaan jossain risteyksessä käännytty vikasuuntaan. Lähtökohtaisesti yrittämisessä on kyse ennen kaikkea tehokkaasta talouden hallinnasta, joten oleellista on että yrityksensä menestyksestä kiinnostunut yrittäjä pysyy kartalla siitä, mitä asiaa hänen kirjanpitäjällään on.

Tänä päivänä suurin osa ammattitaitoisista tilitoimistoista tarjoaa myös sähköisen taloushallinnon järjestelmiä. Sähköinen taloushallinto helpottaa yrittäjän elämää entisestään automatisoimalla monia kirjanpidon ja taloushallinnon prosesseja. Tietojen kirjaaminen kirjanpitoon on sähköisellä taloushallinnon ohjelmalla helppoa ja nopeaa, sillä tiedot siirtyvät yrityksestä kirjanpitäjälle sähköisesti. Sähköisiä taloushallinnon ohjelmia on lukuisia ja ne tarjoavat jokainen omanlaisensa paletin ominaisuuksia. Esimerkkinä suomalainen Administer, joka on räätälöity hoitamaan yrityksen osto- ja myyntireskontraa. Sähköisten taloushallinnon järjestelmien joukosta löytyy varmasti jokaisen yrittäjän tarpeisiin se sopivin vaihtoehto yrityksen koosta riippumatta.

Tilitoimistoja löytyy Suomesta jokaisen yrityksen tarpeisiin, pieniä ja suuria sekä edullisia ja kalliita. Osa suomalaisista tilitoimistoista on täyden palvelun taloja, joiden palvelutarjonta kattaa minkä tahansa yrityksen kaikki tarpeet yrityksen koosta riippumatta. Toinen puoli tilitoimistoista taas on erikoistunut esimerkiksi tietyllä alalla toimiville yrityksille tai tietyn kokoluokan yrityksille. Aloittavan yrittäjän kannalta on suositeltavaa kartoittaa lähialueensa palvelutarjontaa ja hintatasoa lähettämällä tarjouspyyntöjä. Kartoitusvaiheesta on usein aloittavalle yrittäjälle hyötyä myös omien palvelutarpeidensa hahmottamisessa. Oikeaan osunut tilitoimiston valinta on myös pitkänäköinen valinta, jolloin tilitoimisto kulkee yrityksen kehityksen ja kasvun mukana, tarjoten aina oikeita palveluita suhteessa yrityksen tarpeisiin.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.