Artikkelitietokanta.

Artikkelitietokannan toinen tuleminen.

10 myyttiä tatuoinneista

  • Julkaistu: 5.12.2012
  • Tekijä: PB
  • Kategoria: Muoti

1. Tatuoinnit tehdään yhdellä neulalla.

Ihmiset usein virheellisesti olettavat että tatuointi tehdään vain yhdellä neulalla. Tavallisesti käytössä on useampi yhdessä oleva neula, jotka on sulatettu yhteen parittomissa määrin; 3, 5, 7 jne.

2. Tatuoinnit vuotavat paljon verta

Tavallisesti tatuointi ei vuoda paljoakaan verta, ja varjostuskaan ei vuoda 5-10 minuuttia kauempaa. Lisäksi työn päätyttyä tatuointi peitetään ja laastaroidaan, mutta verenvuoto on yleensä jo loppunut ennen tätä.

3. Punainen väri haalenee

Aikanaan värit, etenkin punainen ja sininen, vaalenivat huomattavasti aikaa myöden, mutta kehitys on kulkenut eteenpäin myös tatuointiväreissä, jonka ansioista värit eivät enää haalistu samalla tavoin, vaan säilyttävät kirkkautensa.

4. Tatuoinnit muuttuvat sinisiksi

Kuten edellisessäkin kohdassa, on totta että 50- ja 60-luvuilla tehtyjen tatuointien värit ovat aikaa myöden muuttuneet, mutta nykyään samaa ongelmaa ei enää ole.

5. Valkoinen tatuointi sattuu enemmän

On yleinen harhaluulo että valkoinen tai vaalea väri tekisi tatuoinnista jotenkin kivuliaampaa. Tämä ei pidä paikkaansa, mutta koska vaaleat värit lisätään tavallisesti lopuksi, on iho muuttunut araksi, ja täten antaa vaikutelman siitä että väri itsessään aiheuttaisi lisää kipua.

6. Tatuoinnit sattuvat

Vaikka tatuoinnin tekovaiheessa kokeekin epämukavuutta, suurin osa ihmisistä kertoo tatuoinnin teon tehneen vähemmän kipeää kuin he olettivatkaan. Ammattimaiset tatuoijat osaavat olla aiheuttamatta asiakkailleen turhaa kipua, ja lisäksi on mahdollista käyttää puuduttavaa rasvaa vähentämään tuntoa tatuoitavalla alueella.

7. Tatuoijat ovat töykeitä

Jokaisessa ammatissa on useita täysin erilaisia persoonia, ja on selvää että myös tatuoijat ovat vain ihmisiä, joilla voi välillä olla huono päivä. Myös heidän oma yksityiselämänsä saattaa siirtyä jossain määrin työpaikalle. Jokainen artisti ei voi olla Kat Von D, mutta suurin osa tatuoijista tekee tatuointeja elannokseen.

8. Tatuoiminen on helppoa

Tatuointi itsessään on taito joka vaatii vuosien harjoitusta ja opiskelua. Tatuoijalta vaaditaan piirtokykyä, tietotaitoa eri ihotyypeistä sekä pigmenteistä, ajanhallintaa, sterilointia sekä autoklaavin käyttöä ja hyvä yleishygienia — ja tietysti taito tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Suurin osa tatuoijista on joutunut — tai joutuu — käymään ankaran oppiajan ennen kuin he pääsevät tekemään asiakastöitä.

9. Tatuoinnit ovat kalliita

Eivät pitkällä tähtäimellä, sillä tatuointi on pysyvät lisä kehoosi. Siitä maksetaan vain kerran, mutta sitä ei voida rikkoa tai varastaa. Tatuoinnin hinnan ei siis tulisikaan olla kynnyskysymys.

10. Tatuoinnit ovat ikuisia

Viimeisten 15 vuoden aikana tatuoinnin poistossa on edistytty huomattavasti, ja vaikka aikaisemmin tatuoinnin poisto saattoi maksaa tuhansia euroja ilman takuuta täydellisestä poistumisesta, on nykyään tarjolla tatuointia haalentavia rasvoja sekä laserpoistomahdollisuus. Jo pelkät kuvat laserpoistosta puhuvat puolestaan.

Tilaa uutiskirje (jos olet täysi-ikäinen)

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia lukuvinkkejä; tarjouksia ja esimerkiksi ilmaista pelirahaa, sekä ilmaiskierroksia.